Sebastian Vettel pakte in Singapore de overwinning, maar nog niet de titel. Lees alles over de race in nummer 15 van Formule 1. Met verder aandacht voor de psyche van coureurs, de bemanning van de medical car en de overeenkomst tussen drugs en Formule 1.

Op eenzame hoogte
Met zijn overwinning in Singapore heeft Sebastian Vettel de wereldtitel binnen handbereik. “Eén punt in de komende zes races? Dat zal me wel lukken.”

‘Volgend jaar worden we geen kampioen’
Nadat hij met zijn eigen Brawn GP in 2009 verrassend wereldkampioen werd, is het Ross Brawn met Mercedes nog niet gelukt dit succes te evenaren. Maar Ferrari’s voormalige meesterstrateeg ziet lichtpuntjes.

Zoeken naar The Zone
Formule 1-coureurs zijn topatleten. Maar terwijl in veel sporten naast het fysieke ook het mentale aspect een hoofdrol speelt, blijft deze in de autosport onderbelicht. Om te kunnen presteren moet de geest van een coureur echter net zo fit zijn als de rest van zijn lichaam.

Verslaafd aan Formule 1
Hij droomde van succes, zeges en zelfs het kampioenschap. 2010 moest zijn jaar worden. De werkelijkheid verstoorde ruw die droom en inmiddels rijdt Timo Glock al twee seizoenen in de achterhoede. Hoe hij het volhoudt? “Formule 1 is als drugs.”

Rijdende redders
Het is gelukkig een zeldzame gebeurtenis dat een F1-coureur na een zware crash gewond uit zijn auto moet worden gehaald. Toch staat er altijd een medisch team paraat om eerste hulp te verlenen. Formule 1 ging een dagje op pad met de bemanning van de razendsnelle doktersauto.