In nummer 18 van Formule1.nl wagen Nederlandse topcoureurs zich aan een voorspelling voor de finale. Verder interviews met Rubens Barrichello en Kamui Kobayashi en alles over de Grand Prix van Zuid-Korea. Plus nieuws, achtergronden en de beste foto’s.

 

 

Titelkoorts
Met nog twee races te gaan en vijf kandidaten die strijden om de titel, kunnen we ons opmaken voor een geweldig slotakkoord van het seizoen. Wie wordt er wereldkampioen? Met nog 50 punten te vergeven, kan het nog alle kanten op. Ons expertpanel van Robert Doornbos, Tom Coronel en Yelmer Buurman heeft zo zijn voorkeuren.

 

Koreaanse roulette
Als de Grand Prix van Zuid-Korea iets bewijst, is het dat de Formule 1 zich niets aantrekt van berekeningen en voorspellingen. Fernando Alonso wint tot zijn eigen verrassing en stelt vast: “Formule 1 is soms net wiskunde, maar vandaag niet.”

 

‘Ik dank God elke dag dat ik mag racen’
Driehonderd Grands Prix heeft hij op zijn naam staan. Een record. En Rubens Barrichello piekert er niet over om op korte termijn met pensioen te gaan. “Elke week kijk ik weer uit naar het moment dat ik weer in de auto mag stappen om volgas te gaan.”

Eén crash te veel
Met twee punten uit 47 starts kun je Manfred Winkelhock moeilijk een succesvol Formule 1-coureur noemen. Maar door zijn doorzettingsvermogen oogstte hij bewondering. Sportscars brachten hem het succes dat hij in de Formule 1 nooit kreeg, maar de prijs was hoog.

‘Vanaf nu wordt het makkelijker’
Sauber-coureur Kamui Kobayashi ontpopt zich tot een van de smaakmakers van het jaar. Na een pechvol begin van het seizoen eindigt de Japanner nu regelmatig in de punten. In Zuid-Korea scoorde Kobayashi opnieuw. Formule1.nl praat met hem bij.