De Nederlander Robin Frijns zal tijdens de Young Driver Test in Abu Dhabi in ieder geval één dag in actie komen voor het team van Sauber, maar misschien nog wel meer. Dat stelt het Algemeen Dagblad.

‘Frijns test in Abu Dhabi’, luidt de kop boven een artikel in het Algemeen Dagblad van vandaag waarin recente geruchten worden bevestigd en wordt gesteld dat Frijns inderdaad voor Sauber aan de rookietest mee zal doen.

Volgens het AD gaat Frijns ‘minimaal één dag’ voor Sauber rijden, terwijl er – zoals bekend – daarnaast ook nog de mogelijkheid is dat Frijns een dag voor het grote Red Bull mag testen, mits hij de titel in de World Series by Renault in de wacht sleept, aangezien dat de door Red Bull uitgeloofde beloning is voor het binnenhalen van de titel in de Formula Renault 3.5

Werner Heinz, de manager van Frijns, vertelt de krant verder dat er voor 2013 met drie teams onderhandeld wordt, waaronder Sauber en Williams, al lijkt de kans klein dat hij bij het laatstgenoemde team een plekje kan vinden. Wat het derde team is, wil de Duitse zaakwaarnemer niet kwijt.

Volgens Heinz is het verder een ‘reële optie’ om Frijns eerst een jaar als testrijder aan het grote werk te laten ruiken, in plaats van gelijk voor een racezitje te gaan.

Frijns zelf gaf onlangs in interview met Formule 1 al aan dat er belangstelling is, maar dat hij zich zolang het World Series-seizoen nog bezig is zich daar op wil concentreren.

De 21-jarige Limburger maakte gelijktijdig wel duidelijk dat hij met oog op zijn toekomst een weloverwogen beslissing wil maken en niet zomaar bij elk Formule 1-team wil instappen. “Ik wil het liefst een zorgvuldig uitgestippeld plan volgen en beginnen bij een team in de subtop of het middenveld”, zegt de coureur die hoopt geen sponsorgeld mee te hoeven nemen: “Hopelijk is kampioen worden in de Formula Renault genoeg.”

Zijn manager beaamt tegenover het AD dat betalen voor een zitje geen optie is. “We nemen geen sponsorgeld mee. Als je daar eenmaal aan begint, kom je er namelijk nooit meer vanaf. Robin wil de Formule 1 halen op basis van zijn talent.”