Robin Frijns komt in Spa weer aan de start van de GP2-races voor Hilmer Motorsport. In Hongarije moest hij zijn plaats nog afstaan aan Adrian Quaife-Hobbs, maar nu krijgt hij een nieuwe kans zich te bewijzen.

Zoals gebruikelijk kreeg Frijns pas laat te horen dat hij mag komen opdraven. Frijns maakte het nieuws donderdagochtend via Twitter bekend. “Goedemorgen mensen”, schreef hij. “Sta op het punt naar Spa af te reizen. Zit weer in de auto voor Hilmer Motorsport! Wie heeft me gemist?”

Frijns stapte in het tweede GP2-weekend in Bahrein in bij Hilmer op afroepbasis. Het volgende weekend behaalde hij een sensationele overwinning in de hoofdrace in Spanje en voegde daar nog een tweede plaats in de sprintrace aan toe. Daarna werd Frijns echter achtervolgd door de pechduivel en scoorde hij alleen in Duitsland nog punten. 

Hilmer koos ervoor Frijns in Hongarije te vervangen omdat het een hoger bod had gekregen van Adrian Quaife-Hobbs. Hoewel de Brit ook weinig geluk kende, maakt hij het seizoen voor Hilmer af. Frijns neemt de plaats in van Jon Lancaster, die in Hongarije ook puntloos bleef, nadat hij met goede resultaten in Engeland en Duitsland nog was opgeklommen naar de zesde plaats in het kampioenschap. 

Frijns is heel blij met zijn nieuwe kans. “Ze hebben me gemist”, zegt hij met een knipoog. “Het is natuurlijk heel speciaal om op Spa te mogen rijden. Het circuit is erg uitdagend en snel met veel Nederlandse en Belgische autosportfans langs de baan. Ik ga mijn best doen om hen een mooi resultaat te geven.”

“Na mijn demo op City Racing in Rotterdam is het leuk voor de fans dat ze mij komend weekend op Spa-Francorchamps weer in actie kunnen zien”, vervolgt Frijns. “Veel bezoekers hebben me een hart onder de riem gestoken, dat heeft me goed gedaan. Ik ga voor het hoogst haalbare maar we moeten afwachten hoe het gaat. Ik wil Hilmer bedanken voor deze kans en ga alles op alles zetten om hen met een mooi resultaat terug te betalen.”