Mark Gillan, chef operationele zaken bij Williams, is ervan overtuigd dat het team nog voor het einde van het seizoen mee kan doen met de besten, zoals eerder het geval was in Spanje.

Het Engelse team startte dit seizoen bijzonder sterk. Pastor Maldonado wist met de FW34 zelfs zijn eerste overwinning te boeken in het Spaanse Barcelona. Sindsdien zijn de prestaties echter alleen maar achteruit gegaan. In de elf races erna zijn er voor het team nog maar vijftien punten gescoord.

Ondanks die neerwaartse spiraal denkt Mark Gillan dat Williams dit seizoen nog vooraan mee kan strijden. “Ik zie althans geen reden waarom we dat niet zouden kunnen. Ik merk dat iedereen enorm gemotiveerd is om de problemen op te lossen die we tegen komen”, aldus Gillan.

“Het kost tijd om die vorm weer terug te vinden en tijd is schaars als we twee opeenvolgende races hebben, zeker als beide races overzee zijn. Nu is er echter een korte pauze en ik denk dat we in staat zijn daar het maximale uit te halen.”

Gillan is er ook zeker van dat de balansproblemen die het team kende in Korea van eenmalige aard waren: “Het is nu zaak om door te dringen tot Q3, op elk circuit weer. Als dat lukt, kunnen we de teams die recent erg sterk waren, zoals Ferrari, McLaren en Red Bull, partij bieden.”