De zondag in Bahrein was geen beste dag voor Marussia-coureurs Timo Glock en Charles Pic: Glock worstelde de hele race lang met de balans van zijn auto, terwijl Pic uitviel.

 

“Een lastige race. De auto was traag, de balans vreselijk en de bandenslijtage was enorm hoog, waardoor de achterzijde continu blokkeerde en ik eigenlijk nooit kon pushen”, somt Glock zijn problemen op.

 

“Ik denk dat we dit hele weekend dan ook maar als een ‘leermoment’ moeten beschouwen en zo snel mogelijk achter ons moeten laten”, vervolgt de Duitser. “We hebben het van vrijdag tot en met zondag zwaar gehad, dus we moeten de verzamelde informatie maar goed gaan bestuderen, zodat we een betere afstelling kunnen vinden voor als we straks in Spanje met de geüpdate auto aan de slag gaan.”

 

Glock kwam ondanks zijn klachten nog wel als negentiende over de streep, voor de beide HRTs. Teamgenoot Pic was het niet gegeven de race uit te rijden. Hij moest de strijd na 24 ronden staken. “Hoewel het een zware race was, voelde mijn auto goed aan en kon ik de Caterhams aardig volgen. Dat een probleem met het kleppensysteem van de motor me tot stoppen dwong, is dan ook erg jammer.”