Marussia’s Timo Glock kan niet wachten tot het Grand Prix-weekend in Singapore volgende week van start gaat, want de nachtrace in de stadstaat is zijn favoriete wedstrijd van het seizoen.

“Ik vind het elk jaar weer geweldig om naar Singapore te gaan, want het is mijn lievelingsrace”, vertelt Glock in zijn vooruitblik. “Doordat het de enige nachtrace in de Formule 1 is, is het uiteraard ook nog eens een hele bijzondere race, waar ikzelf bovendien geweldige herinneringen aan bewaar.”

“Tijdens de eerste editie van de race, in 2008, scoorde ik er namelijk gelijk punten, terwijl ik er in 2009 zelfs tweede werd”, zo blikt Glock terug op de betere jaren van zijn carrière.

Voor Glocks teamgenoot Charles Pic wordt het zijn eerste kennismaking met Singapore en het nachtelijke Formule 1-rijden. “Ik ben erg benieuwd, want ik heb geweldige dingen over de race en de ambiance gehoord”, zo laat hij weten.

“Ik ga daarom ook al wat eerder naar Singapore toe, zodat ik overal aan kan wennen, want ik moet me er natuurlijk ook op instellen dat we ’s nachts racen”, weet Pic, die dat als onderdeel van het leerproces van een rookie ziet.

Pic laat verder nog weten dat hij hoopt de stijgende lijn die Marussia te pakken heeft verder door te trekken tijdens de slotfase van het jaar, hetgeen ook Glock nastreeft: “We hebben tijdens de laatste paar races gezien dat er nog behoorlijk wat mogelijkheden in onze auto zitten, dus hopelijk kunnen we vooruitgang blijven maken en al het harde werk van het team zodoende belonen.”