Het raceseizoen van Max Chilton is voorlopig nog niet afgelopen. De coureur sluit zijn GP2-seizoen dit weekend af, maar vanaf de Grand Prix van Japan is hij reservecoureur bij Marussia.

De Engelsman staat op dit moment vijfde in het kampioenschap, drie punten voor Giedo van der Garde. Chilton reed dit jaar al tijdens de talententest van Marussia op Silverstone. Nu is hij dus gepromoveerd tot reservecoureur, een vacature die al een tijdje openstond.

“Ik ben erg blij met deze geweldige kans”, zegt de 21-jarige coureur in een persbericht. “Het was geweldig om er bij de talententest achter te komen hoe een F1-team werkt. Ik ben erg blij dat ik tot het einde van dit seizoen verder mag leren door middel van deze degelijke functie. “

Chilton denkt dat dit een goede zet is voor zijn carrière. “Ik ben dit jaar een stuk volwassener gaan racen. Nu kan ik goed zien hoe F1-engineers werken en wat een coureur moet doen om zich fatsoenlijk voor te bereiden op een Grand Prix. Dat is erg goed voor mijn carrière. Ik wil Marussia daarom opnieuw bedanken.”