Davide Valsecchi is de nieuwe kampioen in de GP2 Series. Na zijn vierde plaats in de hoofdrace kan hij niet meer worden ingehaald. De race werd gewonnen door Max Chilton, de nieuwe reservecoureur van Marussia.

De race kende veel spannende gevechten, maar de enige strijd die er echt toe deed, was die om de titel. Luis Razia moest voor Valsecchi zien te eindigen om nog kans te houden op het kampioenschap. De Braziliaan keek echter vrijwel de hele race tegen de achterkant van Valsecchi aan. 

Chilton bekroonde zijn nieuwe deal als reservecoureur bij Marussia met een overtuigend optreden. In de straten van Singapore hield hij Esteban Gutierrez en Fabio Leimer achter zich. De race eindigde achter de safety car, nadat Luca Filippi zijn auto in de bandenstapels had geparkeerd. 

Gisteren zorgde Nigel Melker voor een vroegtijdig einde van de kwalificatie met een crash in het tunneltje. De Nederlander bleef echter ongedeerd. In de race kon hij geen potten breken. Door een late stop reed hij wel even aan de leiding, maar uiteindelijk kwam hij als twaalfde over de streep. 

Giedo van der Garde moest zich vanaf een veertiende startplaats naar voren zien te werken en deed dat op aanvallende wijze. De Caterham-coureur schuwde wheelbanging niet, al kostte hem dat meer plaatsen dan het hem opleverde. Desalniettemin veroverde hij de achtste plaats en daarmee de pole voor de sprintrace die morgen wordt verreden.