Giedo van der Garde vertrekt morgen in de tweede GP2-race van het seizoen vanaf poleposition. De Nederlander zette de tweede tijd neer, maar schoof na diskwalificatie van Jules Bianchi een plaatsje op.

Bianchi werd tien plaatsen teruggezet op de startgrid omdat hij ondanks dat er gele vlaggen werden gezwaaid vanwege een incident met Fabio Leimer zijn snelste sectortijd verbeterde. Voor Van der Garde is het de eerste keer in zijn GP2-carrière dat hij vanaf pole vertrekt. 

Van der Garde zat er de hele sessie goed bij; Bianchi zette zijn snelste tijd in de eerste fase van de kwalificatie en op dat moment bleek de baan het snelst te zijn; de Nederlander kon de poletijd van 1:30.369 niet verbeteren, maar kwam er angstig dichtbij, met 0.104 seconden verschil.

Met zijn sterke prestatie lijkt Van der Garde af te zijn van de problemen die hij in Turkije had om in de kwalificatie op snelheid te komen. In dat weekend werd hij desondanks in de hoofdrace vierde en in de sprintrace tweede, dus hij heeft een prima uitgangspositie voor een plekje op het podium.

Morgen meer over de GP2 in Barcelona. Dan staat de hoofdrace op het programma.