Marussia gaat GP3-coureur Tio Ellinas op de proef stellen tijdens een talententest. De Cyprioot werd dit jaar voor Marussia Manor achtste in de GP3. Deze F1-kans geldt als een beloning voor hem.

De test zal dan volgend jaar plaatsvinden, want Marussia werkte eerder dit jaar in Silverstone al een talententest af. Ellinas zal dus volgend jaar de eerste Cypriotische F1-coureur worden. “Het is nog heel onwerkelijk”, stelt hij. “Hier droomde ik van kinds af aan van. De test zal aan het einde van volgend seizoen worden gedaan. Dan ben ik er wel klaar voor.”

“Voor die tijd moet ik hard werken. Ik ga in de winter dus niet op mijn lauweren rusten. In 2013 moet ik er staan. Ik wil Marussia in ieder geval bedanken voor deze geweldige kans. Het was fantastisch om in Monza mijn eerste race te winnen. Dit was een zwaar jaar waarin ik veel heb geleerd.”

John Booth, de grote man van het Formule 1-team, ziet het als een plicht om jonge coureurs een podium te bieden. “Onze jeugdopleiding is een belangrijke pijler binnen ons team. Dat was vanaf het begin al zo”, aldus Booth. “Wij willen niet alleen gearriveerde coureurs een kans geven, maar ook de volgende generatie toptalenten.”