Romain Grosjean en Esteban Gutiérrez sloten de beide vrijdagtrainingen in Sotsji aan de staart van het middenveld af. Het Haas F1-team moet dus nog wat zien te vinden.

Dat is de boodschap van Grosjean, die zeventiende was in VT1 en zestiende in VT2. “We staan nog niet waar we willen staan, dus we moeten nog wat antwoorden zien te vinden zodat we de auto kunnen verbeteren.” Die antwoorden betreffen niet alleen vragen aangaande de afstelling van de auto, maar ook het aan de praat krijgen van de banden. “Want we weten nog niet precies hoe die het hier doen”, vertelt Grosjean.

“Het gaat er net zoals in de vorige raceweekends echter om dat we ons werk goed doen en leren van wat er speelt”, benadrukt Grosjean, die denkt dat het wel goed komt. “We worstelen op het moment nog wat, maar ik vertrouw erop dat het team hier goed op reageert.”

Formula One World Championship 2016, Round 4, Russian Grand Prix, Sochi, Russia, Friday 29 April 2016 - Esteban Gutierrez (MEX), Haas F1 Team

Haas zoekt nog naar snelheid in Sotsji.

In de andere Haas VF-16 eindigde Gutiérrez één plekje voor Grosjean in VT1, maar één plaatsje achter de Fransman in VT2. “Ik ben over het algemeen best blij met hoe het vandaag ging”, laat hij optekenen, waarbij hij aangeeft vooral blij te zijn met het aantal ronden – 44 – dat hij heeft kunnen afleggen. Dat is eerder dit jaar namelijk wel eens anders geweest voor de Mexicaan, die veel pech heeft gehad.

Wat de performance betreft, erkent ook hij dat het nog beter kan en moet. “Maar we hebben veel informatie verzameld en zijn nog met de set-up voor de supersofts aan het werk, dus ik denk dat VT3 op zaterdagochtend belangrijk voor ons wordt met oog op de kwalificatie.”