Voor de tweede race op rij heeft Romain Grosjean zich voor Kimi Räikkönen gekwalificeerd. Grosjean begint morgen als derde, Räikkönen als negende.

Grosjean en Räikkönen kwalificeerden zich als vierde en tiende in hun Lotus-bolides, maar schuiven allebei een plaatsje op vanwege de gridstraf van Red Bull-coureur Mark Webber.

“Je wil eigenlijk geen plaatsje winnen doordat iemand anders wordt teruggezet, maar regels zijn regels en ik moet bekennen dat ik er wel blij mee ben dat ik door de straf van Mark morgen van de schone kant van de grid mag vertrekken”, erkent Grosjean in gesprek met Sky Sports F1.

De Fransman geeft verder aan dat zijn kwalificatie ‘niet slecht’ verliep. “Ik ben hier best blij mee. We hadden vooraf gehoopt met de Mercedessen te kunnen strijden, en dat hebben we – ondanks dat ze vandaag heel snel waren – waargemaakt. Nu moeten we er morgen wederom voor zorgen dat we er het beste van maken.”

Räikkönen
Räikkönen was in Q1 nog de snelste man op de baan, maar kwam in Q2 niet verder dan de achtste tijd en in het beslissende derde kwalificatiedeel zat er niet meer dan een tiende tijd in voor de Fin.

“Ik deed maar één run, maar helaas was mijn rondje niet goed genoeg doordat ik wat foutjes maakte”, vertelt een eerlijke Räikkönen aan Spy Sports F1. “Ik heb hier al het hele weekend moeite om de voorkant van de auto onder controle te houden. Hopelijk lukt dat morgen beter”, besluit de coureur die zoals gezegd eveneens een plekje opschuift en als negende mag starten.