De winnaar van de Hongaarse Grand Prix, Lewis Hamilton denkt nog even niet aan het kampioenschap, maar geniet van des te meer van zijn recente overwinningen.

Met de overwinning op de Hungaroring pakte Lewis Hamilton alweer zijn vijfde overwinning van het seizoen, en het was tevens zijn vijfde overwinning op de Hongaarse omloop. Wat het geheim is? “Geen idee”, antwoordt hij. “Misschien dat een agressieve rijder hier in het voordeel is. En het helpt natuurlijk als je een geweldig team om je heen hebt.”

Hamilton had tijdens de race geen moment écht iets te duchten van een tegenstander. Dat maakte dat hij op enige moment ietwat in slaap sukkelde: “Ik zat me net te bedenken hoe lekker het ging en hoe weinig fouten ik maakte, toen ik pardoes naast de baan terecht kwam in bocht twaalf. Ik sprak mezelf streng toe en wist de auto in eerste stelling over de streep te brengen.”

“Ik heb me nog niet echt bezig gehouden met de huidige situatie in het kampioenschap, maar het is geweldig dat ik dit hier voor elkaar heb gekregen. Het was niet eens mijn beste race, niet zo goed als bijvoorbeeld de Grand Prix van Engeland, maar ik ben wel bezig aan een sterke reeks. Laten we hopen dat ik die goede vorm vast kan houden.”

Rosberg
Lewis Hamilton won zijn race in de eerste bocht en dat betekent automatisch dat Nico Rosberg hem daar verloren heeft. Rosberg bevestigd dat: “Ik wilde vandaag winnen, maar ik verloor twee plaatsen in de eerste bocht. Daar verloor ik al de race.”

“Het positieve is dat de snelheid er wel degelijk was, maar helaas is inhalen op dit circuit weer onmogelijk gebleken. Nu kijk ik erg uit naar mijn thuisrace op de Hockenheimring. In 2014 won ik daar en dat kunststukje zou ik dit jaar graag willen herhalen.”