Lewis Hamilton laat zich niet uit het veld slaan door de achterstand die hij op Nico Rosberg heeft in de titelstrijd, maar het gaat wel om een aanzienlijke achterstand, erkent Hamilton.

36 punten is het gat tussen kampioenschapsleider Rosberg en titelverdediger Hamilton. “Niet niks”, geeft Hamilton toe. “Het is meer dan een zege verschil, het is een overwinnng en nog een beetje”, rekent hij voor.

Formula One World Championship 2016, Round 4, Russian Grand Prix, Sochi, Russia, Thursday 28 April 2016 - Lewis Hamilton (GBR) Mercedes AMG F1.

Hamilton heeft uitgerekend dat hij gemiddeld twee punten per resterende race goed moet maken op Rosberg.

“Het is geen verschil om licht op te vatten”, weet Hamilton, die toegeeft dat het ‘een flinke klus wordt’ om Rosberg bij te halen: “Maar van de andere kant gezien is het gemiddeld twee punten per race en er zijn er nog achttien te gaan.”

“Het is dus zeker niet onmogelijk, en zolang het niet onmogelijk is, is alles nog mogelijk”, vervolgt Hamilton met een haast Cruijffiaanse logica. “Ik race bovendien al 23 jaar en heb wel vaker voor zware opgaven gestaan”, zegt hij.

“Sommige daarvan waren zelfs grotere uitdagingen dan dit, dus ik zie dit gewoon als de volgende uit de reeks”, verklaart de drievoudig wereldkampioen strijdvaardig.

Hamiltons Mercedes-teamgenoot Nico Rosberg houdt ondanks zijn inmiddels redelijk riante voorsprong vol zich nog niet rijk te rekenen en stelt zich nog altijd ‘realistisch’ op, zoals hij het noemt.

“Ferrari heeft nog niet laten zien wat het echt kan”, herhaalt Rosberg. “Ik verwacht dat ze nog wel zullen terugslaan, net zoals ik verwacht dat Lewis sterk terugkomt, want dat is bij hem altijd het geval.”

“Het wordt vast nog een geweldig maar ook hard gevecht met Lewis, net als altijd. Dat ik nu op voorsprong sta, zegt niet zoveel in zo’n lang seizoen. Ik sta dertig en nog wat punten voor, maar er zijn er nog iets van 450 te winnen.”