Lewis Hamilton denkt dat hij door hoe Mercedes haar W06-bolide gedurende 2015 heeft veranderd een halve seconde heeft verloren ten opzichte van zijn teamgenoot Nico Rosberg.

Hamilton is na de race in Singapore het goede gevoel kwijtgeraakt bij de Mercedes W06. Na dit voor Mercedes slecht verlopen weekend veranderde het volgens Hamilton iets aan de auto.

Volgens de Brit heeft dit zijn weerslag gehad op de manier waarop hij deze dient af te stellen en kreeg hij de auto daarna niet meer naar wens afgesteld, al heeft team ontkend dat het iets specifieks aan de auto veranderde. Naar eigen zeggen sloeg het na Singapore alleen een ander ontwikkelingspad in.

Hamilton – die sindsdien nog wel drie races won en de titel behaalde, al pakte Rosberg de laatste zes poles en drie overwinningen – verkondigt ten overstaan van Autosport echter dat hij door de veranderingen ‘een halve seconde’ heeft verloren.

“Dat is waar we het ongeveer over hebben, ondanks dat mijn race pace over het algemeen nog wel prima is gebleken. Ik moet dus uitvogelen hou ik de auto weer zo krijg dat ik er weer meer uit kan halen”, benadrukt de Brit.

“Tot Singapore was de auto geweldig. Ik voelde me er goed in en was heel gelukkig met de set-up. Sindsdien, na de door het team gemaakte veranderingen, is het niet meer hetzelfde en past de auto misschien wat beter bij Nico’s rijstijl”, denkt Hamilton, die van de winter niet zal zitten wachten en hopen dat de W07 van 2016 hem wel weer bevalt: “Ik ga ervoor zorgen dat het zo is.”

“Er is zoveel dat je af kan stellen aan deze auto’s, dat je soms door een gebrek aan tijd simpelweg de verkeerde keuzes maakt. Ik zal de komende weken en begin volgend jaar daarom veel op de Mercedes-fabriek zijn. Ik neem ook wel vakantie, want dat is belangrijk, maar het is zaak om alle data te begrijpen en het er met de engineers over te hebben”, besluit de wereldkampioen, wiens team ook al heeft aangegeven zijn ‘dip’ te onderzoeken.