Lewis Hamilton denkt dat hij in Rusland had kunnen winnen, maar het was weer zijn teamgenoot Nico Rosberg die met de zege aan de haal ging.

Hamilton begon de race als tiende, na een motorprobleem in de kwalificatie. Een goede start en openingsfase brachten hem nog voor de race halverwege was naar de tweede plek.

Van daar opende Hamilton, dit jaar nog zegeloos, de jacht op kampioenschapsleider en teamgenoot Rosberg, maar de Engelsman moest na 37 van de 53 ronden eningszins van het gas wegens een probleem met de waterdruk.

“Ik twijfel er niet aan dat ik had kunnen winnen, want ik was snel genoeg, maar er stak weer een probleem de kop op” laat Hamilton, die uiteindelijk tweede werd nadat het probleem zich ‘stabiliseerde’, op het podium optekenen.

“Ik kon echter niet vol gas geven op de rechte stukken”, legt Hamilton uit, verklarend waarom zijn achterstand op Rosberg eerst terugliep naar acht en een halve tel, maar uiteindelijk 25 seconden was.

Formula One World Championship 2016, Round 4, Russian Grand Prix, Sochi, Russia, Sunday 1 May 2016 - Race winner Nico Rosberg (GER) Mercedes AMG F1 celebrates on the podium.

Rosberg heeft nog altijd alle reden tot lachen.

Rosberg, die zijn vierde zege van het jaar en zevende op rij claimde, had volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff ook een probleem te managen. Bij hem was er iets mis met het MGU-K.

Het remde de winnaar, zeker op het eind, echter niet af, getuige de snelste ronden die hij nog reed. “Ik wilde nog even knallen, want juist als je met de handrem erop gaat rijden, maak je fouten”, legt Rosberg uit.

De Duitser spreekt verder van een geweldig weekend en dankt zijn team zoals dat hoort voor hoe fantastisch de auto was. In het WK staat hij nu 43 punten voor op Hamilton, al herhaalt hij wederom de Brit nog niet uit te vlakken.