Lewis Hamilton heeft – naar eigen zeggen – voor zichzelf uitgemaakt waar hij volgend jaar wil gaan rijden en is klaar om de contractonderhandelingen op korte termijn af te ronden.

“Ik heb er over nagedacht en ben er klaar voor om een nieuw contract af te sluiten”, luidt de enigszins mysterieuze uitspraak die de huidige McLaren-coureur ten overstaan van de verzamelde Britse pers doet.

“Wat ik daarmee bedoel, is dat ik een beslissing heb genomen en weet wat ik wil gaan doen”, zo licht de Engelsman dat toe, waarbij hij in het midden laat of hij zijn aflopende deal met McLaren wil verlengen of juist een overstap naar één van de andere topteams wil maken.

Hamilton benadrukt echter wel dat hij, ongeacht wat hij heeft besloten, nog geen deal heeft gesloten met welk team dan ook. “Er staat nog niks op papier, maar ik hoop wel dat ik de onderhandelingen binnenkort kan afwikkelen en alles rond kan maken.”

De 27-jarige Hamilton is al sinds zijn dertiende aan het team van McLaren verbonden en maakte in 2007 zijn Formule 1-debuut voor het team uit Woking, waarvoor hij dus nog steeds uitkomt. Zijn contract met de Britse renstal loopt aan het eind van dit seizoen af. Behalve dat contractverlenging tot de mogelijkheden behoort, wordt Hamilton echter ook met Red Bull, Mercedes en Ferrari in verband gebracht.