Lewis Hamilton leidde van start tot finish, maar het was zeker geen saaie race voor de Brit. Het weer bleek de grootste tegenstander van de McLaren-coureur.

Hamilton maakte optimaal gebruik van de slechte start van polesitter Mark Webber en pakte direct de leiding. Hij kon een aardige voorsprong opbouwen, totdat het begon te regenen. De safety car bracht het veld weer bij elkaar, maar ook na de herstart en de pitstops bleef Hamilton voorop.

Een buitje tegen het einde van de race bracht zijn overwinning toch in gevaar. De regen bleek minder licht dan het team had verwacht en Hamilton schoot rechtdoor in Rivage. Hij schampte de vangrail, maar kon zijn weg vervolgen.

“Gelukkig kon ik doorrijden”, aldus Hamilton na afloop van de race. “Daarna leverde het team wederom geweldig werk, met de beste pitstop van het jaar, zodat ik aan de leiding bleef.”

Na de crash van Alonso kwam opnieuw de safety car naar buiten. “Ik hoopte dat hij langer zou doorrijden, want het waren lastige omstandigheden”, zegt Hamilton. “Maar gelukkig stopte het met regenen en kon ik de auto heelhuids aan de finish brengen.”

Met zijn overwinning neemt Hamilton de leiding in het kampioenschap over van Webber. “Dit zijn belangrijke positie, want we zitten niet altijd in deze positie”, aldus Hamilton. “We hebben niet overal de snelste auto, maar als we vooraan zitten, weten we wel altijd een maximaal resultaat te halen.”