Lewis Hamilton denkt dat hij scherper de winter in gaat en aan het volgende seizoen zal beginnen door zijn relatief mindere eind van 2015.

Hamiltons Mercedes-teamgenoot Nico Rosberg wist de laatste drie races van 2015 te winnen, terwijl hij Hamilton tevens versloeg tijdens de zes laatste kwalificatiesessies van het jaar. Ondanks het winnen van zijn derde titel sloot Hamilton zijn jaar zo niet met een opperbest gevoel af, maar de wereldkampioen vertelt nu aan Motorsport.com dat hij dit als een geluk bij een ongeluk ziet.

“Als ik de laatste drie races ook had gewonnen, zou ik het seizoen met een dusdanig groot aantal zeges hebben afgesloten dat ik misschien met minder vuur aan 2016 zou zijn begonnen dan nu het geval is. Door de laatste drie Grands Prix niet te winnen, voel ik nu echter een zeer grote drive. Wat dat betreft was het dus zelfs goed voor me”, redeneert Hamilton.

De Engelsman heeft eerder aangegeven dat hij het goede gevoel kwijtraakte achter het stuur van de Mercedes W06 vanwege wijzigingen aan de auto. In gesprek met Motorsport.com heeft hij het nu over ‘een combinatie van factoren’.

“Onbewust was ik na het winnen van de titel misschien wat meer relaxed, terwijl de veranderingen aan de auto Nico ogenschijnlijk ten goede kwamen. Maar ik wil Nico in de eerste plaats niet te kort doen”, benadrukt hij. “Nico heeft het geweldig gedaan in de laatste races.”