Lewis Hamilton ziet in dat fouten van zijn team McLaren hem geen goed hebben gedaan in de strijd om de titel, maar hoopt dat het geluk snel aan zijn zijde zal staan en fouten verder achterwege blijven.

Een versnellingsbakwissel, slechte pitstops en een diskwalificatie: het zit Hamilton de laatste tijd niet mee, zoals hij zelf ten overstaan van de Britse ook erkent: “Wat er in de laatste vijf races allemaal is misgegaan bij ons, heeft mijn positie in het kampioenschap zeker geen goed gedaan”, zegt de huidige nummer drie, wiens achterstand op leiders Sebastian Vettel en Fernando Alonso acht punten bedraagt.

“Als het ons was gelukt om de vorm die we in de kwalificatie hebben getoond naar de race door te trekken, hadden we nu ruim aan kop gestaan in het kampioenschap”, weet Hamilton, die op zaterdag telkens goed was voor een plaats op eerste startrij, maar twee keer een gridstraf kreeg en verder dus ook in de race geregeld pech had.

Ondanks zijn (relatief) onfortuinlijke start van het seizoen, zit Hamilton niet bij de pakken neer. “We hebben gewoon pech gehad”, stelt hij. “Het komt wel goed. Op een gegeven moment valt alles wél op zijn plaats en dan zullen we beloond worden met de punten die we eigenlijk verdienen.”

Aangezien Hamiltons contract bij McLaren eind dit jaar afloopt, wordt er de laatste tijd geregeld gespeculeerd over zijn toekomst en een mogelijk vertrek bij het team. De coureur zelf houdt zich daar vooralsnog over op de vlakte: “Ik hou me alleen bezig met dit seizoen en hoe dat gaat. Naar het grotere geheel kijk ik nog niet.”

Teambaas Martin Whitmarsh laat op zijn beurt weten dat hij het ‘niet gepast vindt om openlijk over de contractonderhandelingen met Hamilton te praten’, maar vertelt wel dat hij niet de indruk heeft dat de recenten fouten van McLaren de relatie onder druk hebben gezet. “De band tussen Lewis en het team is sterker dan voorheen en ik hoop dat we nog lang met elkaar blijven samenwerken.”

“Ik ben bovendien zeer onder de indruk van hoe Hamilton in Spanje gepresteerd heeft”, prijst Whitmarsh zijn coureur. “Het is moelijk voor een coureur om een gridstraf te verwerken zoals hij die voor zijn kiezen kreeg, maar hij heeft geweldig gereden en zich sterk gehouden. Hij kwam zelfs naar me toe om mij moed in te spreken, want ik was behoorlijk teleurgesteld door wat er gebeurd was. Dat maakte echt indruk op me.”