Lewis Hamilton heeft gisteren eindelijk zijn eerste zege van het jaar gepakt, maar benadrukt dat de weg van de geleidelijkheid voor hem het te volgen pad blijft.

“Regelmaat zat dit seizoen namelijk doorslaggevend zijn”, stelt Hamilton. “In het kampioenschap zijn de verschillen namelijk enorm klein, maar aan de andere kant zorgen de races telkens weer voor verrassingen en veranderingen in de rangorde. Consistent punten pakken blijft dan ook de sleutel tot succes.”

“Ik verwacht namelijk dat het hele seizoen zich zo zal ontvouwen als de eerste zeven races”, voorspelt de McLaren-coureur. “Het is natuurlijk maar een gevoel, maar ik denk echt dat het stuivertje wisselen blijft aan de kop van het veld en het kampioenschap.”

“De banden zijn namelijk nog steeds erg lastig te doorgronden, met als gevolg dat we soms ineens een Lotus vooraan zien rijden, terwijl Mercedes een race later vervolgens weer de dienst uit maakt en wij een Grand Prix later toch weer het snelste team zijn.”

“Ik ga mijn aanpak daarom ook niet veranderen, want volgens mij werkt deze prima”, benadrukt Hamilton, die voor aanvang van het jaar al liet optekenen dat dit seizoen voor hem in het teken staat van het optimaliseren van zijn mogelijkheden, regelmatig scoren van belangrijke punten en vermijden van fouten.

Dankzij zijn overwinning van gisteren gaat Hamilton nu aan de leiding in het kampioenschap. De Engelsman heeft 88 punten achter zijn naam staan. Zijn naaste rivalen Fernando Alonso en Sebastian Vettel volgen op twee en drie punten achterstand, terwijl Red Bulls Mark Webber negen punten achterligt op de kampioenschapsleider.