Lewis Hamilton heeft in gesprek met The Telegraph verklaard dat hij mogelijk toch meedoet aan de tussentijdse test in Mugello, ondanks dat McLaren bekend had gemaakt dat hij de test zou uitzitten.

 

Hamilton – en ook zijn teamgenoot Jenson Button – krijgen volgens de planning van hun team McLaren in principe vrijaf voor de test die van 1 tot en met 3 mei gehouden wordt op het Italiaanse Mugello. McLarens testrijders Gary Paffett en Oliver Turvey staan namelijk ingeroosterd om tijdens die test de honneurs waar te nemen.

 

In gesprek met The Telegraph heeft Hamilton nu echter aangegeven dat het niet uitgesloten is dat hij in Mugello toch achter het stuur kruipt. “Het is niet uitgesloten dat we onze plannen nog omgooien”, verklaart hij. “Ik heb namelijk echt wat testtijd nodig in de auto, zodat we kunnen achterhalen waarom we de banden nog niet goed onder de knie hebben.”

 

“Dat testen van de banden is ook typisch iets dat ik zelf het beste kan doen, in plaats van het door een ander te laten doen”, benadrukt Hamilton, die verder aangeeft dat de drie weken zonder race McLaren goed van pas komen: “We hebben veel werk te doen aan de auto, dus we hebben die tijd hard nodig.”

 

“Er is namelijk geen simpele oplossing voor de problemen die we hebben en die ervoor hebben gezorgd dat we in Bahrein goed meededen in de kwalificatie, maar nergens waren in de race”, zegt de coureur die zich afgelopen weekend als tweede kwalificeerde en in de race – ook vanwege twee slechte pitstops – als achtste eindigde.

 

Volgens informatie van The Telegraph zou McLaren er geen moeite mee hebben als Hamilton wil meedoen aan de test in Mugello. Zijn teamgenoot Button blijft vermoedelijk wel volgens plan aan de kant tijdens de drie testdagen. Hij heeft op 1 mei bovendien andere verplichtingen voor McLaren, in de vorm van het geven van een demonstratie in Boedapest.