Lewis Hamilton verwacht dat zijn team Mercedes de Formule 1 ook in 2016 zal domineren. De wereldkampioen denkt ook dat hij zichzelf als coureur kan verbeteren.

Over dominantie hadden Hamilton en Mercedes niet te klagen, getuige de vier titels die zij de afgelopen twee jaar tezamen met gemak binnenhaalden. Maar daar houdt het volgens Hamilton niet op. “We hebben nog ten minste één jaar te gaan waarin we zo sterk kunnen zijn”, zegt hij tegen Autosport.

“Natuurlijk is er altijd de kans dat de auto dit keer wat minder is”, vindt Hamilton. “Maar de basis waarop we met het team bouwen is ontzettend sterk, dus dat zal niet gebeuren. Daar heb ik heel veel vertrouwen in.”

Omdat de technische reglementen komend seizoen vrijwel hetzelfde blijven als in 2015 en 2014, is de kans inderdaad vrij groot dat Mercedes zijn voorsprong zal consolideren. Al blijft het natuurlijk de vraag hoe ver concurrenten als Ferrari het gat kunnen dichten. Pas bij de grote reglementswijziging in 2017 is een herschikking van de machtsverhoudingen te verwachten.

Hamilton in de W06 tijdens een Mercedes-event in Stuttgart afgelopen december

Hamilton in de W06 tijdens een Mercedes-event in Stuttgart afgelopen december

Honderd procent
Voor zichzelf ziet Hamilton in ieder geval nog wel wat verbeterpunten. “Afgelopen seizoen presteerde ik lang op de top van mijn kunnen”, meent de Brit. “Maar aan het eind had ik drie mindere races. Ik reed nog steeds goed en maakte geen fouten, maar het was geen honderd procent. Dus er is ruimte voor verbetering.”

“Ik ga ervanuit dat je elk jaar groeit als mens en als sportman”, vervolgt Hamilton. “Ik hoop dat ik in 2016 sterker aan de start sta. Ik ben nog relatief jong, dus ik zie nu alleen maar een berg die ik wil beklimmen.”