De Mercedes is vaak sneller in de kwalificatie dan in de race. Toch denkt Lewis Hamilton morgen Sebastian Vettel te kunnen verslaan.

De Duitser kan zijn borst natmaken bij de start. “Ik ga er alles aan doen om Sebastian te verschalken”, vertelt Lewis Hamilton. “Hopelijk zijn onze lange runs niet al te slecht. Ik ben momenteel blij met de competitiviteit van de wagen. Daarvoor moet ik het team bedanken. Dankzij het personeel is de wagen nu op dit niveau.”

“Ik ben blij met hoe de wagen dit weekend presteert maar er ligt nog meer in het verschiet. Uit ervaring weet ik dat het hier lastig inhalen is, maar ik ga het wel proberen.”

Rosberg
Teamgenoot Nico Rosberg, die morgen van de vierde plaats mag starten, hoopt ook in de aanval te gaan. “Red Bull lijkt over het algemeen net wat sneller te zijn, maar je kunt goed inhalen in de eerste sector van de baan en hopelijk krijgen we in de openingsronden dan ook de kans om dat te doen.”

“Als ik net zoals in Singapore een goede start heb, behoort een podiumplaats – gezien hoe sterk onze lange runs op vrijdag waren – tot de mogelijkheden.”