Lewis Hamilton wil geen overhaaste beslissing nemen over zijn toekomst. Hij beschouwt de zomerpauze als de ideale periode om zich te bezinnen of hij nog langer bij McLaren wil blijven.

“Ik ga niet over één nacht ijs”, aldus Hamilton tegen het Russische persbureau R-Sport. Hij zegt zich niet te baseren op de recente tegenslagen bij McLaren. “Een halfjaar is niet bepalend voor een samenwerking van zes jaar, of eigenlijk 14 jaar. Ik ben al sinds mijn dertiende bij dit team betrokken. Het gaat niet om de details, het gaat om het totaalplaatje.”

“We hebben nog nergens over gesproken”, vervolgt Hamilton. “Dat zal ongetwijfeld tijdens de zomerpauze gebeuren. Dan hebben we allemaal wat meer tijd en kunnen we een weloverwogen beslissing nemen over onze toekomst.”

Hamilton voelt zich loyaal tegenover McLaren, maar wil uiteindelijk zijn kansen op succes optimaliseren. “De mensen bij McLaren hebben me altijd gesteund en geholpen de Formule 1 te bereiken”, aldus de Brit. “Maar ik wil winnen. Ik word er niet jonger op en wil de juiste beslissing nemen om in een positie te blijven dat ik races kan winnen. Daar leef ik voor.”