Lewis Hamilton zegt dat hij nooit uit eigenbelang de instructies van zijn team zou negeren. Volgens de wereldkampioen is het teambelang daarvoor te groot.

Hamilton was het afgelopen seizoen meerdere malen oneens met de strategie die Mercedes voor hem had uitgedacht. Toch kwam het niet in hem op de stalorders dan maar te negeren. “Het gaat niet alleen om mijzelf”, zegt de Brit tegen Autosport, “maar de vraag is ook of het wel goed is voor het team als ik mijn eigen plan trek.”

“Als ik uit eigenbelang een bepaalde beslissing maak, kan dat gevolgen hebben voor alle 1300 mensen die bij Mercedes werken”, vervolgt Hamilton. “Dus nee, ik besluit niets op eigen houtje. Ik wil er zeker van zijn dat wat ik doe voor iedereen juist is.”

Mexico

Vooral in Mexico kwam Hamilton in opstand tegen de teamleiding, die erop stond dat de coureur vanuit leidende positie een tweede stop zou maken. Hamilton zelf meende dat hij de race prima uit kon rijden op zijn bandenset, maar ging toch overstag, waarna teamgenoot Nico Rosberg de wedstrijd won.

“Achteraf bleek inderdaad dat de banden het volgehouden zouden hebben”, vertelt Hamilton. “Maar dat wist het team niet, en om veiligheidsredenen haalden ze me binnen. Ze wisten niet wat de banden zouden gaan doen, want in het verleden zijn er zelfs banden geklapt. Maar goed, van binnen weet ik in elk geval dat mijn plan achteraf gezien wel het juiste was geweest.”