Ondanks dat beide titels zo goed als zeker binnen zijn, is er geen sprake van dat Red Bull het rustig aan gaat doen en op zeker speelt. Volgens teambaas Christian Horner blijft het team gewoon alles geven.

Sebastian Vettel heeft een voorsprong van 112 punten in het coureurskampioenschap, terwijl Red Bull bij de constructeurs 126 punten los is van achtervolger McLaren.

Met nog zes races te gaan, lijkt het dan ook onwaarschijnlijk dat Red Bull deze titels nog ontgaat, maar volgens Horner is dat geen reden om de voorsprong te consolideren en op zeker te spelen: “We benaderen de volgende race in Singapore hetzelfde als elke andere race van dit seizoen”, verkondigt hij tegenover Autosport. “We gaan er naartoe met de intentie om te winnen.”

“Vorig jaar lukte het ons net niet om te winnen in Singapore, dus het zou mooi zijn als we er nu wel in slagen om de zege daar te pakken”, vervolgt Horner, die denkt dat het door die aanvallende intenties ook wel losloopt met het kampioenschap: “Dat komt aan het eind van de dag dan ook wel goed.”

“Onze aanpak en benadering veranderen dus niet”, herhaalt de teambaas. “We zijn dit seizoen naar elke race gekomen met de intentie om aan te vallen in plaats van rustig rond te rijden en punten te sparen, en ik denk ook dat deze filosofie de juiste is.”

“Op deze manier blijven we ons namelijk ontwikkelen en steken we telkens weer wat op. Dat is ook belangrijk, want alles wat we nu opsteken, komt ons ook volgend jaar weer van pas.  De regels blijven immers nagenoeg gelijk, dus er vallen nog genoeg nuttige lessen te leren.”