Nico Hülkenberg acht Force India in staat om Williams te passeren in de strijd om het contructeurskampioenschap. Ook het team van Sauber hoeft nog niet buiten bereik te zijn.

Force India heeft zich na een moeizame start voortdurend weten te verbeteren, met sterke optredens van zowel Nico Hülkenberg als Paul di Resta. Het voedt bij de Duitser de hoop dat het de zeven punten naar Williams kan dichten: “Het team heeft vorig jaar al laten zien dat het erg goed in staat is om de auto gedurende het seizoen te verbeteren en ik zie niet in waarom dat dit jaar niet net zo kan zijn.”

“Ik weet niet of het mogelijk is om Sauber nog te achterhalen, maar het is wel zeker dat we daar alles aan zullen gaan doen”, gaat Hülkenberg verder. Force India staat 34 punten achter op het Zwitserse team.

Hülkenberg geeft aan dat de kwalificaties over het algemeen beter verliepen dan de races. “Wat dat betreft is onze racesnelheid representatiever. We liggen qua snelheid nog achter op de teams voor ons, maar als zij een slechter weekend hebben, terwijl wij wel goed presteren, kunnen we ze wellicht inhalen.”