Nico Hülkenberg erkent dat hij niet de grote ster zal zijn tijdens de Grand Prix van Duitsland, maar rekent wel op de nodige steun van het thuispubliek.

“Ik woon op slechts een uur van het circuit, dus ik hoef geen vlucht te halen”, noemt Hülkenberg het grootste voordeel van rijden in eigen land. “Daarnaast is het altijd speciaal om een thuisrace te rijden.”

“De fans zijn altijd heel enthousiast en zorgen voor een goede sfeer, met name in het stadiongedeelte”, vervolgt de Force India-coureur. “Natuurlijk zijn Michael Schumacher en Sebastian Vettel de grote publiekstrekkers, maar de fans laten altijd hun steun blijken voor alle Duitse coureurs.”

De Hockenheimring was het toneel van Hülkenbergs eerste race. Hij won direct beide manches in de Formule BMW. “Sindsdien heb ik er veel gereden in de Formule 3 en in 2010 reed ik er de Grand Prix voor Williams”, zegt de Duitser. “Ik ken het circuit goed en hoewel het een kort rondje is, vind ik het een leuke baan. Vooral de eerste bocht is erg uitdagend.” 

Teamgenoot Paul di Resta heeft zijn thuisrace er net opzitten en kon er maar kort van genieten. Een aanvaring met Romain Grosjean vlak na de start betekende het einde van zijn race. 

“Dat was erg spijtig, maar het heeft geen zin om gefrustreerd te raken”, stelt Di Resta, die zich nu volledig op de Duitse Grand Prix wil richten. “Ik ken het circuit goed uit mijn periode in de DTM. Het bevat enkele uitdagende bochten en er valt goed in te halen, met name in de haarspeldbocht.”