Force India’s Nico Hülkenberg denkt dat de media meer met zijn mogelijke toekomst bij een topteam bezig is, dan hijzelf. Hülkenberg zegt zich er zelf niet blind op te staren.

“Jullie van de pers hebben het vaker over mijn mogelijkheden bij topteams, dan ikzelf”, lacht de Duitser in interview met Motosport.com. “Ik ben er zelf niet zo mee bezig. Ik rij voor Force India, heb het daar naar mijn zin en probeer het zo goed mogelijk te doen. Of dat uiteindelijk een transfer naar een topteam oplevert, merken we later wel.”

“Natuurlijk wil ik races winnen en vooraan meedoen, maar ik heb de afgelopen jaren wel geleerd dat je het niet kunt forceren. Het komt er van, of niet. Dat is verder iets dat ik niet volledig in eigen hand heb”, vervolgt Hülkenberg, die ook geen boodschap heeft aan speculatie over zijn toekomst.

Hülkenberg benadrukt verder dat hij het vertrouwen voelt bij Force India en er zelf bovendien van overtuigd is dat het team verder naar voren kan komen. The Hulk verlengde zijn contract met Force India afgelopen seizoen tot en met 2017. Mocht zich in de tussentijd een topteam voor hem melden, dan zal Force India echter niet in de weg staan.