Force India heeft dankzij Nico Hülkenberg een punt overgehouden aan de Grand Prix van Spanje. De Duitser wist de tiende plaats – ondanks dat hij onder druk stond van Mark Webber – in handen te houden.

“Ik had Mark gedurende de gehele tweede helft van de race in mijn spiegels en hij zette me zwaar onder druk, dus het voelt erg fijn om als beloning nog een punt aan deze race over te houden”, vertelt Hülkenberg.

“Het was niet makkelijk om Mark achter me te houden, maar het was wel een erg leuk gevecht en het team heeft het daarnaast goed gedaan tijdens de pitstops en strategie”, prijst Hülkenberg zijn renstal. “Ik denk dat er – ook gezien mijn startplaats – niet meer in had gezeten dan de tiende plek, dus ik ben blij met dit resultaat.”

Teamgenoot Paul di Resta blikt daarentegen allerminst tevreden terug op de Grand Prix van Spanje, die hij nog voor Hülkenberg van start was gegaan, maar buiten de punten op plaats veertien finishte. “Ik ben teleurgesteld, omdat ik na een goed begin alsnog buiten de punten geëindigd ben”, draait hij er niet omheen.

“Dat we niet weten waarom ik niet competitief was op de harde banden, is bovendien iets wat we moeten onderzoeken. Het enige wat ik nu echter kan doen, is dit beschouwen als een race waarin het niet goed op zijn plek viel voor me en proberen om over twee weken in Monaco terug te slaan.”