Force India-coureur Nico Hülkenberg gaat er vanuit dat de strijd in de middenmoot zeer fel zal worden in 2016. De Duitser gaat er echter ook vanuit dat Force India het goed zal doen.

Force India, in 2015 vijfde bij de constructeurs, moet zich sowieso gewoon op zichzelf concentreren, vertelt Hülkenberg in interview met Auto, Motor und Sport. “We moeten gewoon ons huiswerk goed doen en de zwakke punten van vorig jaar verbeteren, wat ook precies is wat we deze winter gedaan hebben.”

“Ik heb er dan ook wel vertrouwen in, maar dat gezegd hebbende, klopt het dat er een aantal teams zijn waar we in de strijd in de middenmoot een harde dobber aan zullen hebben”, erkent The Hulk. “McLaren bijvoorbeeld, als Honda erin slagen meer motorvermogen te vinden, maar ook Toro Rosso, dat komend seizoen met Ferrari-motoren gaat rijden. Verder ook Red Bull, natuurlijk, maar ik denk ook dat Haas gelijk vanaf het begin sterk zal zijn.”

Het team waar Force India haar vizier echter op richt, zo herhaalt Hülkenberg de eerder voorzichtig door adjunct-teambaas Robert Fernley uitgesproken ambitie, is Williams, de nummer drie van 2015. “Het moet inderdaad misschien wel ons doel zijn om het niveau van Williams te evenaren”, stelt de coureur die er ondertussen naar streeft van 2016 zijn ‘beste jaar in de Formule 1’ te maken. “Ik ben daar zeer op gebrand. Temeer omdat er geen reden is waarom Force India niet in staat zou zijn de sterke resultaten van eind 2015, sinds de introductie van de B-spec van onze auto, een gepast vervolg te geven.”

Development driver
Force India heeft ondertussen ook een nieuwe development driver vastgelegd, de zestienjarige Rus Nikita Mazepin. Hij gaat een opleidingstraject doorlopen bij Force India, net als de Mexicaan Alfonso Celis zal doen. Waar Celis afgelopen jaar met weinig succes in de GP3 en Formule Renault 3.5 racete, daar kwam Mazepin zonder veel indruk te maken in de Toyota Racing Series in Nieuw-Zeeland en verschillende Europese Formule Renault 2.0-kampioenschappen uit.