Als achttiende en negentiende starten is helemaal niet slecht voor een team dat normaal kansloos achteraan rijdt. Vandaar de tevreden gezichten bij HRT in België.

Spa-Francorchamps heeft zo zijn eigen natuurwetten en die speelden HRT tijdens de eerste sessie van de kwalificatie in de kaart. Bruno Senna liet de twintigste tijd aantekenen vlak voor Sakon Yamamoto.

Met dank aan straffen voor anderen starten de HRT-coureurs zelfs als achttiende en negentiende. Zo raar is het dus niet dat Senna zich na de kwalificatie positief uitlaat. “Vandaag hebben we weer eens kunnen zien hoe de regen alles in de war kan schoppen”, constateert de Braziliaan.

“Het ene deel van het circuit was droog en even verderop was de baan weer nat. Hierdoor was het lastig om de juiste bandenkeuze te maken. Normaal gesproken blijf je op droge banden rijden, dit keer was alleen het risico om op koud rubber te crashen erg groot.”

“Daarom besloten we het op intermediates te proberen en dit bleek een juist redenering. Ik zette mijn snelste tijd op deze set banden. Deze prestatie kan de boeken in want het is mijn beste resultaat ooit in een kwalificatie. Hopelijk zorgt de regen in de race opnieuw voor verrassingen.”