Narain Karthikeyan wil voor een derde seizoen bij HRT gaan en hoopt dan ook dat hij een contractverlenging krijgt voor 2013.

Karthikeyan reed in 2005 al een seizoen in de Formule 1, maar verdween toen van het hoogste podium. In 2011 stond hij er plots weer, als coureur van HRT. Halverwege dat jaar werd hij echter teruggezet naar de rol van reserve – een eenmalig optreden in thuisland India daargelaten – dus er werd eigenlijk niet verwacht dat hij er in 2012 weer bij zou zijn, maar Karthikeyan rijdt nu toch ook weer voor HRT.

Hoewel hij bij HRT steevast achteraan bungelt, heeft Karthikeyan het blijkbaar toch dusdanig naar zijn zin dat hij er nog een volgend jaar bij het kleine Spaanse team aan vast wil plakken: “Ik zou graag bij HRT willen blijven”, vertelt hij aan de Indiase pers.

“We werken eraan om dat voor elkaar te krijgen en het ziet er vooralsnog uit alsof dat gaat lukken”, vervolgt Karthikeyan, die aangeeft ‘op zeer goede voet’ te staan met het management, wat uiteraard positief voor hem is.

De 35-jarige coureur geeft verder nog aan dat hij gezien heeft dat HRT progressie maakt en hij put daar vertrouwen uit: “Er is de laatste tijd veel geïnvesteerd in het team. We hebben inmiddels een nieuw hoofdkwartier in Madrid en we gaan proberen daar volgend jaar de vruchten van te plukken in de vorm van goede prestaties”, besluit hij.