HRT-coureur Narain Karthikeyan vindt dat zijn renstal de laatste tijd een professionaliseringsslag heeft gemaakt en heeft bewezen dat het in de Formule 1 thuishoort.

“Vorig jaar werkte HRT echt nog als een GP2-team, maar sinds het nieuwe management de touwtjes in handen heeft genomen, hebben we veel vooruitgang gemaakt”, stelt de Indiase coureur tegenover de Deccan Chronicle.

“HRT heeft inmiddels bewezen in de Formule 1 thuis te horen en er wacht ons een spannende tijd”, vervolgt Karthikeyan. “De auto is namelijk al behoorlijk verbeterd en er volgen binnenkort nog meer updates, waardoor we verwachten nog dichter bij onze rivalen van Marussia te komen.”

“Ook voor 2013 ziet het er goed uit”, benadrukt Karthikeyan alvast. “Ik heb de plannen voor de nieuwe auto al gezien, en die bolide belooft veel geavanceerder te worden dan die van dit jaar.”

“Ik kan het bovendien goed vinden met het huidige teammanagement, dus ik zou mijn verblijf bij HRT graag verlengen en ook in 2013 weer voor dit team rijden”, verkondigt de 35-jarige coureur, die benadrukt dat er nog niets in kannen en kruiken is en lijkt aan te geven dat het ook nog wel even zal duren alvorens er zekerheid is: “Want de Formule 1 is een complexe wereld”, weet hij.

Karthikeyan heeft nog wel één kritiekpunt dat hij graag wil aandragen. Op vrijdagochtend moet hij namelijk af en toe plaatsmaken voor testrijder Dani Clos, hetgeen ook komend weekend weer het geval zal zijn, en dat bevalt hem niet zo goed. “Ik mis daardoor kostbare tijd om te testen en daar heb ik dan de rest van het weekend last van.”