Nee. Echt netjes wordt Kamui Kobayashi door Caterham niet behandeld. De Japanner gaf dit weekend het enige juiste antwoord. Teamgenoot Marcus Ericsson zoals altijd overklassen is geen uitdaging. Met de Caterham Marussia verslaan wel. Dat lukte de Japanner vandaag.

Kobayashi eindigde, nadat ‘ie voor de Belgische GP nog werd gepasseerd door het team, dertien seconden voor Jules Bianchi en een halve minuut achter Romain Grosjean. Knap gedaan, in de slechtste auto van het veld. 

“Ik ben blij met mijn race”, vertelt Kobayashi na afloop. “We eindigden boven Marussia. Dan mogen wij spreken van een goed resultaat. De updates die in Spa werden geïntroduceerd werken goed. We worden duidelijk beter.”

Kobayashi wil niet te vroeg juichen. Naast het feit dat het natuurlijk de vraag is of de Japanner in Singapore nog wel in de auto zit. “Monza is een uniek circuit. Het is dus de vraag hoe de wagen het op andere circuits doet. Ik ben in ieder geval blij met dit resultaat. Het team heeft het heel goed gedaan: dit was een soepel weekend.”

Ericsson is veldvulling

Marcus Ericsson startte vanuit de pitstraat en kon daarna ook geen potten breken. De Zweed was opnieuw veldvulling. “Omdat we vanwege onze straf uit de pits moesten starten was het begin niet ideaal”, aldus Ericsson. “Toch reed ik een degelijke race. Ik maakte geen fouten en klokte constante tijden.”

“Helaas hebben we niet de snelheid om hoger te eindigen”, vervolgt Ericsson, die een ronde achter Kobayashi en Bianchi en tien seconden achter Gutiérrez als laatste over de streep kwam. “Ik heb het gevoel dat ik vandaag het maximale heb gepresteerd.”

“We moeten zoals altijd heel hard blijven werken om ons voor te bereiden voor de Grands Prix overzee.”