Caterham-coureur Heikki Kovalainen hoopt in Monaco voor een verrassing te kunnen zorgen, aangezien de grid op dat stratencircuit een stuk dichter bij elkaar zit dan elders.

“In Monaco hebben we wellicht de kans iets speciaal voor elkaar te krijgen”, mijmert Kovalainen in zijn preview op het aanstaande raceweekend. “Het is namelijk een circuit waarop het allemaal een stuk dichter bij elkaar zit dan normaal, dus dat biedt mogelijkheden.”

“Vorig seizoen eindigden we er bovendien als veertiende, hetgeen één van onze beste resultaten van dat jaar was. Ik hoop dat we het dit jaar beter kunnen doen dan dat”, vervolgt de Fin, die denkt dat de Caterham CT-01 relatief competitief zal zijn in de straten van Monte Carlo: “Onze auto heeft een goede race pace en we managen de bandenslijtage beter dan veel van de teams om ons heen. Hopelijk kan dat ons helpen een goede klassering te behalen.”

Teamgenoot Vitaly Petrov laat op zijn beurt weten erg vooruit te kijken naar het racen in de stadstaat. “Dat is namelijk een geweldige ervaring, aangezien je er als coureur geen fout kunt veroorloven en continu scherp moet zijn. Het is voor ons dus een geweldige uitdaging, terwijl de sfeer is er daarnaast ook nog eens fantastisch is.”

“Op de dinsdag voor de race houden we in Monaco bovendien ook altijd een voetbalwedstrijd tussen alle Formule 1-coureurs, wat ook erg leuk is”, zo heeft Petrov tot slot ook aandacht voor zaken buiten het racen.