Robert Kubica stond in de laatste sessie van de kwalificatie even eerste, lange tijd tweede en werd uiteindelijk derde. Hij vreesde nog veel verder terug te zakken.

De Renault van de Pool ontwikkelde na het neerzetten van zijn tijd een probleem met de toevoer van de benzine en nadat het team dit had opgelost, was er geen tijd meer om nog naar buiten te gaan.

“Het probleem ontstond in de laatste chicane en toen wist ik vrijwel direct dat het een lastig verhaal zou worden om nog een tweede run te rijden. Ik hoopte direct dat het zou gaan regenen. Het was een hele opluchting voor mij toen het begon te druppelen”, vertelt Kubica.

Hij moest slechts een positie inleveren ten opzichte van Lewis Hamilton, die ondanks de regen zijn tijd en startpositie wist te verbeteren. Kubica kan er mee leven. “De derde plek is nog steeds goed en we zijn blij met de introductie van de F-duct.”

Volgens de Renault-coureur is de F-duct een belangrijke reden achter het succes in de kwalificatie. “Gelukkig functioneerde het vanaf de eerste ronde hier op Spa volledig naar wens. Het lijkt er op dat het nu gemakkelijker is om competitief te zijn.”

Desondanks denkt hij dat het een moeilijk verhaal wordt om de Grand Prix van België morgen te winnen. “Ik denk dat dit een stap te ver is, maar er kan natuurlijk van alles gebeuren. We gaan er volledig voor en hopen op een mooi resultaat.”