Kimi Räikkönen won dit jaar nog geen race, maar staat wèl derde in het kampioenschap. Lotus wil ervoor zorgen dat de Fin kans blijft maken op zijn tweede titel.

Het matige optreden in Singapore hielp niet echt in die jacht. Räikkönen werd zesde en heeft nu nog zes wedstrijden de tijd om 45 punten goed te maken op Fernando Alonso. Alan Permane, teammanager bij Lotus, denkt dat de prestaties in Singapore eenmalig waren.

Er wordt namelijk een gros aan verbeteringen op de E20 gemonteerd. “In Korea komen we met een echt goede aerodynamische update”, zegt Parmane tegen Autosport. “Bovendien zijn we van plan om in Japan met ons nieuwe achtervleugel (met een effectievere DRS, red.) te rijden.”

“We konden dit weekend niet aanklampen bij de drie topteams. Nu moeten we ons dus weer terugknokken. In Boedapest vochten we vooraan mee en ik hoop dat dat nu weer gaat lukken. Alle onderdelen uit de windtunnel hebben gewerkt. In Suzuka kan dat ook het geval zijn. Daar heb ik in ieder geval wel vertrouwen in.”

“Garanties heb je nooit maar ik denk dat we in Japan in vorm zullen zijn.”