De eerste bevindingen van het nieuwe ‘dubbele DRS’-systeem stemmen Lotus tevreden. Toch wil het eerst meer testwerk verrichten, voordat het in de race zal worden ingezet.

“De eerste signalen van ons nieuwe prototype zijn bemoedigend”, zegt teammanager Alan Permane. “We zullen er hier nog niet mee racen, maar gaan er volgende week waarschijnlijk mee verder tijdens de vrije trainingen in Hongarije.”

Hoewel het ’s ochtends een stuk droger was dan ’s middags, was de tweede sessie volgens Permane een stuk productiever. “De omstandigheden waren constanter”, legt hij uit. “We hebben de data van de intermediates en regenbanden goed bestudeerd voor het geval het tijdens de kwalificatie ook regent.”

Kimi Räikkönen heeft liever mooier weer. “De baan is behoorlijk glad als het regent”, zegt hij. “Bovendien steken we er weinig van op. Het was prettiger geweest als we meer op een droge baan hadden kunnen rijden.”

Romain Grosjean vult aan: “We wilden een aantal zaken uitproberen, maar helaas werkte het weer niet mee. Het ziet ernaar uit dat het morgen ook regent, dus het was goed om een gevoel te krijgen op de regenbanden en intermediates.”

De Fransman hangt vanwege een versnellingsbakwissel een gridstraf van vijf plaatsen boven het hoofd. “Als het zondag droog is, kan mij dat wellicht helpen”, aldus Grosjean. “De teams weten dan namelijk niet goed hoe de banden zich hier gedragen en wat het verschil is tussen de compounds.”