Kevin Magnussen heeft met een zevende plek in Sotsji Renaults eerste punten van het jaar gescoord. Teamgenoot Jolyon Palmer kon de feestvreugde helaas niet verdubbelen.

“Het voelt echt heel lekker om deze punten in de wacht te slepen voor het team, want iedereen werkt hier al het hele jaar naartoe”, geniet Magnussen van zijn resultaat.

Formula One World Championship 2016, Round 4, Russian Grand Prix, Sochi, Russia, Sunday 1 May 2016 - Kevin Magnussen (DEN) Renault Sport F1 Team RS16 leads team mate Jolyon Palmer (GBR) Renault Sport F1 Team RS16.

De Renault-rijders zaten in het begin dicht bij elkaar.

Een goede eerste ronde, waarin hij van de zeventiende naar de tiende plek klom, hielp Magnussen op weg. “Daarna was het een kwestie van pushen en een paar goede inhaalacties maken, terwijl een geweldige pitstop van mijn jongens ook heeft geholpen”, zo deelt de Deen de credits.

“We hadden wat geluk, maar aangezien we eerder dit jaar pech hebben gehad, zul je mij daar niet over horen”, lacht de nummer zeven uit Sotsji.

Palmer
Palmer deelt natuurlijk in de feestvreugde omdat hij weet dat het ‘geweldig voor het team is’ dat de eerste punten binnen zijn. “Daarnaast doet het me goed te zien dat we progressie boeken”, vervolgt de Brit, die als dertiende over de streep kwam.

Dat Magnussen wel bij de eerste tien zat, laat volgens Palmer echter zien wat mogelijk is. “Dus we hebben nu een duidelijk doel voor de komende races”, kijkt hij vooruit. “Dit is echt iets waar we op kunnen voortborduren”, besluit Palmer, die denkt dat Renault ‘veel positiefs’ meeneemt uit Rusland.