Force India keerde zonder punten huiswaarts na de Grand Prix van Engeland. Gelukkig was het korte thuisreis, aangezien de fabriek op luttele meters van het circuit in Silverstone staat. Het maakt de frustratie bij teambaas Vijay Mallya er niet minder om.

“We hoopten vurig op een goed resultaat en mikten op een dubbele puntenfinish”, verklaart Mallya. “Het weer speelde een grote rol op vrijdag en zaterdag, waardoor we niet goed konden voorspellen wat ons op zondag te wachten stond.”

Het team koos ervoor om één auto op regen af te stellen en de ander op een droge baan. “De omstandigheden bleken gunstig voor Paul di Resta, die de droogweerafstelling had”, zegt Mallya. “Maar hij kwam in aanraking met Romain Grosjean en dat was het einde van zijn achterband én zijn race. Dat hoort bij Formule 1, maar het blijft teleurstellend als het jou overkomt.”

Mallya laat het hoofd echter niet hangen. “Ik Duitsland keren we terug met nog meer volharding”, zegt de Indiër. “Het is goed om te zien dat we constant in de toptien zitten. We hebben alleen nog wat geluk nodig om het podium te halen. Maar onze directe rivalen hadden ook niet veel geluk. We staan nog altij maar drie punten achter Williams en zestien achter Sauber.” 

“We hebben dus redenen om optimistisch te zijn”, vervolgt Mallya. “Alles ligt nog open. Niemand kan het zich veroorloven het rustig aan te doen. We moeten elke race serieus nemen en met dezelfde intensiteit benaderen. We blijven alles geven om zo veel mogelijk punten te scoren.”