Felipe Massa is boos op zichzelf omdat hij door een kostbare fout de kans op een goede klassering heeft verspeeld. Aan het eind van de rit zat er nu niet meer in dan een tiende plek voor de Braziliaan.

“Ik ben boos op mezelf vanwege de fout die ik maakte”, moppert de Ferrari-coureur, die in ronde zes te enthousiast door de eerste bocht ging en in de rondte spinde.

Na zijn spin slaagde Massa er vervolgens niet meer in om aan te haken bij de koplopers. “Mijn banden trilden daarna namelijk heel erg, waardoor ik al vroeg naar binnen moest voor mijn eerste stop. Ik probeerde de tweede stint vervolgens zo lang mogelijk te rekken en hoopte stiekem zelfs dat ik niet meer naar binnen zou hoeven, maar helaas moest ik toch nog een keer naar de pits.”

“Mijn banden waren op het eind van de race namelijk helemaal op, dus ik kon niet anders. Als ik vooraf had geweten dat een tweede stop noodzakelijk was, dan had ik hem waarschijnlijk eerder gemaakt en had ik Kamui Kobayashi kunnen voorblijven, maar zoals het nu uitpakte, lukte dat dus niet.”

“Ik ben dus teleurgesteld, want de tiende plek is geen goede afspiegeling van onze mogelijkheden. Wat echter wel positief is aan dit weekend, is dat we in elke sessie vooraan hebben meegedraaid en we veel progressie hebben gemaakt dankzij de updates aan onze auto. Daar kunnen we dus ook vertrouwen uit putten voor de rest van het jaar.”