De storm rond Felipe Massa is wat geluwd. Hij begon dramatisch aan het seizoen, met twee punten uit de eerste vijf races. Zijn contract loopt af en de Braziliaan weet nog niet waar hij aan toe is. “Ik moet blijven knokken en goede resultaten boeken.”

Inmiddels presteert Massa wat beter. In de afgelopen vijf races pakte hij 36 punten, elf meer dan in de acht races daarvoor. Het is de vraag of Ferrari daar genoegen mee neemt. Het contract van Massa is in ieder geval nog niet verlengd.

“Er is nog geen nieuws over mijn toekomst”, zegt de Braziliaan. “Goede resultaten zullen mij natuurlijk helpen. Ik moet hard blijven knokken en goede races rijden. Hopelijk hoor ik dan binnenkort goed nieuws. Natuurlijk is het fijn om te weten waar je aan toe ben. Natuurlijk wil ik weten waar ik volgend jaar rij.”

“Het is mij echter nog nooit gebeurd dat ik tijdens een race mij plotseling zorgen begon te maken over mijn toekomst. Natuurlijk doet het ertoe hoe je presteert”, vervolgt Massa. “Je moet twee keer nadenken als je tijdens de race risico’s wil nemen. Finishen is het aller belangrijkste.”

Dat doet de bijna-wereldkampioen van 2008 nu goed. Hierdoor is Ferrari Lotus weer gepasseerd in het kampioenschap. Wat Massa betreft loopt Ferrari in Singapore in op McLaren en Red Bull Racing. “Tot nu toe had ik hier geen geluk maar ik heb het gevoel dat dit circuit bij mij past. Hopelijk presteer ik nu goed en gaat het me nog beter af dan in de afgelopen twee races”, zegt Massa, die dit jaar nog niet op het podium eindigde.

“In Spa en Monza reden we goede races. Ik heb daar veel punten aan over gehouden. Dat is belangrijk voor in het kampioenschap en bovendien kun je de resultaten dan vergelijken met de eerste seizoenshelft.”