Voor het eerst sinds de race in Turkije was Felipe Massa in de kwalificatie weer eens sneller dan zijn teammaat. Maar tevreden was hij niet met slechts de zesde tijd.

Het weer in Spa-Francorchamps bleek eens te meer onvoorspelbaar te zijn en uiteindelijk draaide het tijdens de kwalificatie allemaal om de eerste vliegende ronde in Q3. Die van Massa was niet optimaal en daar betaalde hij de prijs voor.

“Ik had op iets meer gerekend. Poleposition was, denk ik, onmogelijk geweest, maar ik zag mezelf zeker bij de eerste drie staan”, aldus de Ferrari-coureur. “Ik had gehoopt mezelf te verbeteren in mijn tweede snelle ronde, maar het begon te regenen.”

Het was voor Massa extra zuur dat een klein verschil in tijd direct doorwerkte. “Als ik twee of drie tienden rapper was geweest, zou ik derde staan. We praten echt niet over grote marges. Veel meer had ik ook niet kunnen winnen, hooguit een halve tel.”

Massa hoopt tijdens de race naar voren te rijden. Met de race van Fernando Alonso zal hij zich niet bezighouden. “We rijden allebei onze eigen race en ik verwacht niet dat zijn strategie van invloed is op de mijne. Ik maak een pitstop wanneer ik dat wil, daar maak ik me echt geen zorgen over.”