Felipe Massa is de weg naar boven ingeslagen en wil graag zo verder gaan. De huidige nummer dertien in het klassement mikt op een topzesklassering in de eindrangschikking.

Massa verzamelde tot dusver 23 punten, evenveel als zijn voormalige teamgenoot Michael Schumacher. Bijna de helft van zijn puntentotaal is afkomstig uit de Grand Prix van Groot-Brittannië waar hij als vierde over de streep kwam.

Dat resultaat was goed voor het zelfvertrouwen van Massa. “Ik heb een paar sterke races achter de rug en de auto wordt steeds beter”, zegt hij. “Ik wil die lijn doortrekken tot de laatste race van het kampioenschap.”

“Het coureurskampioenschap is heel belangrijk voor mij”, vervolgt de Braziliaan. “Mijn doel is nog altijd om bij de eerste vijf of zes te eindigen. Dat is geen gemakkelijke opgave, maar je moet de lat altijd hoog leggen.”

Het verschil met de huidige nummer vijf in het kampioenschap, Kimi Räikkönen, bedraagt zestig punten. “Maar er zijn de komende elf races nog veel punten te verdelen”, stelt Massa. “Bovendien is het constructeurskampioenschap ook erg belangrijk voor ons. En hoe meer punten ik verzamel, hoe meer ik Ferrari help.”

En dat vergroot zijn kansen om volgend jaar bij het team te blijven. Goed nieuws op dat front is dat Mark Webber heeft bijgetekend bij Red Bull. Al ziet Massa dat anders.

“De rijdersmarkt is niet bepalend voor mijn toekomst”, meent Massa. “Natuurlijk hou ik in de gaten wat de andere coureurs doen, maar het is voor mij belangrijker om te blijven presteren zoals ik in Silverstone deed. Als ik dat doe, hoef ik me geen zorgen te maken over mijn toekomst.”