Felipe Massa heeft zich, net als een aantal van zijn collega’s, uitgesproken tegen de grote hoeveelheid betalende coureurs in de Formule 1. “Dat hoort niet bij de koningsklasse van de autosport”, vindt hij.

 

“Er zijn vandaag de dag nog maar vier teams die het zich kunnen veroorloven om coureus aan te stellen die geen geld meebrengen”, stelt Massa in gesprek met het Braziliaanse TotalRace.

 

“Ik vind dat echt een absurde situatie, die niet goed is voor de sport in het algemeen en jonge coureurs in het bijzonder”, vervolgt Massa, die constateert dat de tijden veranderd zijn: “Zelfs jonge coureurs die veel succes boeken in de opstapklassen, moeten namelijk geld meenemen of bizar veel geluk hebben om een stoeltje te krijgen. In mijn ogen is dat niet zoals het hoort in de Formule 1.”

 

Massa sluit zich met zijn uitspraken dus aan bij Jarno Trulli en Vitantonio Liuzzi, die onlangs ook al lieten optekenen dat ze het jammerlijk vinden dat teams vaker voor geld dan talent en/of ervaring lijken te kiezen.

 

De positie van beide Italiaanse coureurs bij hun teams Caterham en HRT is om die reden – en ondanks geldige overeenkomsten – onzeker, want beide renstallen overwegen deze oudgedienden in te ruilen voor coureurs met meer financiële middelen.

 

Ook Nick Heidfeld en Rubens Barrichello spraken zich de laatste maanden uit tegen het belang van sponsorgeld in de strijd om een cockpit. Heidfeld werd gedurende 2011 door Renault aan de kant gezet, terwijl Barrichello’s contract met Williams niet werd verlengd. Toevalligerwijs werden beide rijders vervangen door Bruno Senna, die over een rijkelijk gevulde sponsorportefeuille beschikt.