Dat in Rusland voor het eerst dit seizoen beide Williams-coureurs in de top vijf reden, is volgens Felipe Massa een flink opsteker voor het team. De Braziliaan spreekt van een ‘uitstekend resultaat’.

Teamgenoot Valtteri Bottas leek even kans te maken op een podium en werd uiteindelijk vierde, terwijl Massa zelf als vijfde finishte. Veel hoger kan Williams momenteel ook niet eindigen, zegt Massa. “Het best mogelijk resultaat vandaag was vierde en vijfde. Dit is een uitstekend resultaat voor Williams.”

“Ik had het wel leuk gevonden om vierde in plaats van vijfde te worden”, vervolgt Massa. “Maar Valtteri wist de banden hier beter te controleren dan ik. In China was het andersom, zo gaat dat. Ik ben blij met het resultaat. We hebben een stuk beter gescoord dan Red Bull, en dat is voor ons het doel op dit moment.”

Bottas hoopte op meer
Bottas is vooral tevreden over de openingsfase van zijn race. “Ik kon me goed verdedigen tegen een paar snellere auto’s achter me.” Helaas voor de Fin pakte zijn keus om vroeg te stoppen verkeerd uit, waarna Lewis Hamilton en Kimi Räikkönen hem passeerden. “Daarna gebeurde er niet veel meer voor mij”, zegt Bottas.

Al met al een prima weekend, oordeelt de Fin. “Het is goed om als team veel punten te scoren. We boeken zeker vooruitgang.” Maar Bottas blijft ook kritisch. “Dit circuit lag ons, dus dat heeft ook meegeholpen. We moeten blijven verbeteren. Ik had vandaag namelijk absoluut op meer gehoopt dan de vierde plek.”