De laatste podiumplaats van Felipe Massa is al meer dan twee jaar geleden, maar toch maakt de Braziliaan nog altijd kans op een langer verblijf bij Ferrari. Dat verklaart teambaas Stefano Domenicali.

“Felipe weet wat hij moet doen”, aldus Domenicali tegenover Autosport. “Hij moet het maximale presteren. We hebben zijn kwaliteiten nodig. Hij moet punten pakken zodat we weer meedoen om de constructeurstitel en punten afpakken van andere coureurs in het rijdersklassement.”

Massa heeft dit jaar 139 punten minder gescoord dan zijn teamgenoot en kampioenschapsleider Fernando Alonso. Daardoor staat Ferrari pas op de vierde plaats in het constructeurskampioenschap. McLaren en Lotus hebben slechts een paar punten voorsprong, maar Red Bull staat 57 punten voor op Ferrari.

Domenicali vertrouwt erop dat Massa zich zal herpakken in de tweede seizoenshelft. Volgens hem moet het team daaraan bijdragen door de auto te verbeteren. “Ik weet zeker dat hij goed werk zal leveren”, aldus de teambaas. “Er staan een aantal zeer belangrijke races voor de boeg. Voor hem als coureur en als teamlid van Ferrari.”

Ferrari polste Mark Webber voor een stoeltje in 2013, maar de Australiër koos ervoor bij te tekenen bij Red Bull. Over een mogelijke promotie van Sergio Pérez van Sauber naar Ferrari wordt steeds minder gesproken. Daardoor lijkt het niet ondenkbaar dat Massa nog een jaar langer mag blijven. “We hebben geen haast”, zegt Domenicali over de rijdersbezetting van 2013.